degoudenkoepel.nl

 

 

 Reiki

 Wat is Reiki?

Het Japanse woord Reiki betekent letterlijk 'universele levensenergie'. Rei beschrijft het universele en Ki de vitale levenskracht die door al het levende stroomt. 

Universele levensenergie, de bron van al het leven. Alles wat leeft - planten, dieren, mensen - heeft die energie nodig om te kunnen leven, groeien en herstellen van ziekte. Die energie bevindt zich dus overal om ons heen (het universele) en heeft een voedend effect op ons lichaam, onze geest en ons gevoelsleven. 

Verder is Reiki ervaren. Het is een spirituele weg naar heelheid, vervolmaking en harmonie.

 

Het effect van Reiki

Een van de eerste dingen die Reiki voor ons doet, is het weer op gang brengen van ons zelf genezend vermogen. Reiki kan worden toegepast bij zowel chronische als acute ziekten, traumatische ervaringen en verwondingen.

Reiki reinigt, balanceert en zuivert. Het verhoogt de daad- en draagkracht. Reiki versterkt lichaam en geest, heft blokkades op, werkt ontgiftend, bevordert zelfgenezing, harmoniseert de chakra's en herstelt het evenwicht.                                              

Dus: iemand behandelt en wordt tegelijkertijd zelf ook behandeld!


De geschiedenis in het kort

Genezen door het overbrengen van energie is in feite zo oud als de mensheid.  Rond 1900 werd het systeem door dr. Mikao Usui herontdekt. Ongeveer zeven jaar onderzoek in Oosterse en Westerse spirituele tradities, studie en meditatie, zijn hieraan vooraf gegaan. 

Door handoplegging wordt de genezende energie overgebracht. Hij noemde de energie 'Reiki'. Het woord Reiki word vaak vertaald als universele levensenergie. Samen met zijn opvolger ontwierp Mikao Usui een systeem van inwijdingen om het contact met de Reiki-energie over te kunnen dragen op anderen.

Het Usui System of Natural Healing wordt inmiddels over de hele wereld beoefend.

Halverwege de jaren tachtig verspreidde Reiki zich over Nederland. Inmiddels is dit een van de landen waar Reiki het actiefst wordt beoefend.

 

E-mailen
Bellen
Map
Info